пʼятниця, 05 жовтня 2007 18:29

Семенюк обвинувачує Ющенка в політичних репресіях проти неї

Голова Фонду державного майна Валентина Семенюк обвинувачує Президента Віктора Ющенко в політичних репресіях, спрямованих проти неї.

Таку заяву Семенюк зробила, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати проект, який з"явився раніше в пресі, рішення Ради національної безпеки й оборони про вдосконалення державної політики в сфері приватизації.

"Я можу пояснити таке втручання Президента в процес приватизації тим, що проти мене як члена СПУ починають політичні репресії", - цитує її слова прес-служба.

На думку Семенюк, проведена нею політика на посаді голови ФДМУ невигідна Секретаріату Президента.

Семенюк зв"язує із цим і непроходження її політичної сили, Соціалістичної партії, до Верховної Ради за результатами парламентських виборів.

"Я переконана, що соціалістів у парламент не пустили саме тому, що дуже хочеться роздавати підприємства за безцінь і своїм, як це було раніше при ваучерній приватизації, порізавши підприємства на металобрухт або перетворивши їх на склади", - зазначає Семенюк.

Раніше в ЗМІ з"явився проект рішення РНБО й відповідного проекту указу Президента про звільнення Семенюк з поста голови ФДМУ через неналежне виконання професійних обов"язків.

Крім цього, такий проект указу нібито передбачає доручення Кабінету Міністрів створити прозорі й відкриті умови для проведення приватизації, зокрема передбачити оптимізацію структури державної власності, розробку програм реформування окремих галузей, "дорожніх карт", з визначенням способів приватизації цих галузей і умов залучення інвестицій, визначення особливостей і механізмів приватизації інвестиційно непривабливих об"єктів.

Крім того, указ передбачає доручення Кабміну переглянути рішення про приватизацію найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" і Одеського припортового заводу.

Раніше Семенюк заявляла, що схвалює призначення одного зі своїх заступників на її посаду після виборів Верховної Ради, у разі якщо зміниться склад Кабінету Міністрів, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк обвинувачує Ющенка в політичних репресіях проти неї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі