середа, 03 грудня 2008 09:55

Секретаріат Ющенка розробив схему відставки Стельмаха - ЗМІ

Секретаріат Ющенка розробив схему відставки Стельмаха - ЗМІ

Схему усунення голови Національного банку України Володимира Стельмаха з посади вже розроблено.

Як пише видання "Экономические известия", про це повідомило джерело в Секретаріаті Президента.

Щоб уникнути цього, Стельмаху необхідно за будь-яку ціну збити курсовий ажіотаж. Тим часом експерти очікують, що до кінця тижня курс долара на міжбанку може сягнути 8,16 грн за $1.

Президент Віктор Ющенко заявив, що незадоволений діями голови правління НБУ і його голови Володимира Стельмаха щодо стабілізації курсової політики й у разі, якщо ситуація протягом кількох днів не зміниться, змушений буде "ухвалювати жорсткі рішення". Прес-служба президента заявила, що дестабілізація на валютному ринку відбулася за рахунок "масштабних валютних спекуляцій та операцій фіктивного імпорту".

За словами співбесідника видання, найближчим часом від Володимира Стельмаха можуть вимагати призначення на посаду першого заступника голови НБУ Олександра Шлапака – нині чинного першого замголови секретаріату.

Слідом за цим пан Стельмах може піти на лікарняний (або у відпустку), щоб його заступник отримав префікс "в. о. голови НБУ". Таку можливість передбачають закони про Нацбанк і про тимчасового виконання обов"язків посадовців.

Далі головою НБУ може бути призначено екс-спікера Ради Арсенія Яценюка (який уже очолював центробанк у липні-грудні 2004 року, після виходу з цієї посади Сергія Тігіпка). Повернення Яценюка на вул. Інститутську може відбутися після формування нової коаліції в парламенті – за участю НУНС.

Зараз ви читаєте новину «Секретаріат Ющенка розробив схему відставки Стельмаха - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі