понеділок, 14 вересня 2009 08:51

Секретаріат Ющенка розкритикував бюджет Тимошенко

Секретаріат Ющенка розкритикував бюджет Тимошенко

Секретаріат Президента критикує ініціативу Кабінету Міністрів з встановлення дефіциту держбюджету-2010 на рівні 3,97% ВВП замість планованого раніше 3%.

Про це журналістів у суботу повідомив керівник головної служби Секретаріату з соціально-економічного розвитку Роман Жуковський.

"У бюджеті передбачається рівень дефіциту близько 4% ВВП, а Президент підкреслював, що не потрібно збільшувати дефіцит і (потрібно) залишити його на рівні 3%", - сказав він.

Стурбованість Секретаріату також викликає пропозицію Кабміну зі збільшення держборгу на 150 млрд. гривень і ініціатива з наповнення стабілізаційного фонду за рахунок перерахування частини надходжень з податку на прибуток і з податку на додану вартість.

На думку Секретаріату, така спроба наповнення стабфонду може призвести до посилювання ситуації з відшкодуванням ПДВ і авансовими переплатами з податку на прибуток.

Нагадаємо, раніше Президент Віктор Ющенко виступив за утримання дефіциту держбюджету-2010 на рівні не вище 3% ВВП.

Нагадаємо також, Кабінет Міністрів має намір запропонувати Верховній Раді прийняти державний бюджет на 2010 рік з доходами 284,8 млрд. гривень, витратами 336,2 млрд гривень, пише proUa.

Зараз ви читаєте новину «Секретаріат Ющенка розкритикував бюджет Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі