середа, 24 вересня 2008 14:41

Секретаріат розбереться, куди Тимошенко діває вугілля

Секретаріат Президента має намір вивчити причини початку імпорту електроенергії з Росії.

Про це повідомив перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак журналістам.

З його слів, необхідно розібратися, чому виникли проблеми з 2-м енергоблоком Хмельницької АЕС, чому не вистачає вугілля.

"У цьому треба розібратися, чому в нас раптом виникли проблеми з незапланованим ремонтом Хмельницької АЕС, чому в нас раптом не вистачає вугілля й куди подінеться вугілля, яке ми дотуємо з державного бюджету, чому воно раптом експортується замість того, щоб накопичуватися на наших станціях", - сказав він.

При цьому Шлапак додав, що міністр палива й енергетики Юрій Продан не повинен був просто так погоджуватися з імпортом, а повинен був розібратися в тому, що відбувається й, можливо, винести відповідні питання на обговорення Кабінету Міністрів.

З 15 вересня Україна почала імпортувати електроенергію з Росії.

Мінпаливенерго стурбовано недостачею вугілля на складах ТЕС.

Недостача палива пов"язана з недопоставками вугілля державним підприємством "Вугілля України", а також позаплановим ремонтом 2-го енергоблоку Хмельницької АЕС.

У серпні запаси вугілля на складах ТЕС зменшилися порівняно з липнем на 13,36%, або на 0,327 млн. тонн до 2,118 млн. тонн.

У серпні виробництво електроенергії збільшилося на 0,28%, або на 0,043 млрд. кВт-год. порівняно з липнем до 15,455 млрд. Квт-год, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Секретаріат розбереться, куди Тимошенко діває вугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі