неділя, 17 грудня 2006 16:12

Секретаріат Президента назвав Азарова спекулянтом

Секретаріат Президента назвав дані, наведені в заяві міністерства фінансів від 16 грудня, спекуляцією.

Про це йдеться у відповіді Секретаріату на цю заяву, поширеній у неділю прес-службою глави держави.

- Дані, наведені у заяві Мінфіну від 16 грудня 2006 року, – черговий приклад пересмикувань і спекуляцій, - підкреслюють у Секретаріаті.

Нагадаємо, в цій заяві міністр фінансів Микола Азаров стверджував, що у бюджетах на 2 попередні роки було закладене від"ємне значення темпів зростання прожиткового мінімуму.

Секретаріат Президента повідомив, що в 2003 і 2004 роках падіння прожиткового мінімуму склало відповідно 8% і 7,5%. У запланованому урядом Віктора Януковича бюджеті на 2005 рік падіння прожиткового мінімуму мало скласти 2,85%, наголошується в повідомленні.

Разом з тим, підкреслюють в Секретаріаті, після перегляду бюджету на 2005 рік урядом Юлії Тимошенко позитивна зміна прожиткового мінімуму в цьому році становила 3,3%.

Секретаріат зазначив, що до 1 вересня 2006 року прожитковий мінімум збільшився на 2,89%. Однак після приходу до влади уряду Януковича стрімко зросла інфляція, тому за підсумками 2006 року прожитковий мінімум впаде на 1,6%.

У повідомленні також сказано, що Кабінет міністрів у 2002–2004 рр. тричі допускав зниження реального прожиткового мінімуму.

- Якщо врахувати той факт, що за прогнозами більшості експертів, інфляція в 2007 році буде вищою за прогнозовані урядом показники – 7,5%, то існує великий ризик, що діючий Кабінет міністрів вчетверте допустить падіння реального прожиткового мінімуму, - сказано в заяві.

За матеріалами Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Секретаріат Президента назвав Азарова спекулянтом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі