понеділок, 19 грудня 2022 11:16

Секретар РНБО назвав умову звільнення Ічкерії

Секретар РНБО назвав умову звільнення Ічкерії
Секретар РНБО Олексій Данілов висловився про перспективи звільнення Ічкерії. Фото: facebook.com/rnbou

Після того, як не стане президента Росії Володимира Путіна, Ічкерія (Республіка Чечня) буде вільною.

Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов в інтерв'ю "Українській правді".

"Як тільки не стане Путіна, Ічкерія стане вільною країною. Чи то з Кадировим (чеченський диктатор Рамзан Кадиров. – Gazeta.ua), чи то без Кадирова, повірте, це відбудеться обов'язково і дуже-дуже швидко. Тому що це – окрема країна, яка не має відношення до Російської Федерації від слова зовсім", – сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хотів, щоби Кадиров вбив Зеленського – WSJ

За його словами, якби Путін "не дозволяв би Кадирову та всім його спільникам безкарно робити все, що їм заманеться в будь-якому місті Російської Федерації", тоді б Ічкерія "давно повстала і була уже вільною".

"Насправді Путін боїться Кадирова. Тому що це людина, яка може створити йому дуже величезний клопіт", – вважає секретар РНБО.

18 жовтня Верховна Рада визнала Ічкерію тимчасово окупованою Росією. Також український парламент засудив геноцид Росією чеченського народу.

Зараз ви читаєте новину «Секретар РНБО назвав умову звільнення Ічкерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі