неділя, 25 лютого 2007 14:07

Секретар міськради Донецька: російська стане єдиною державною мовою

Влада виступає проти статусу російської мови тільки тому, що упевнена в неконкурентоспроможності української. Таку думку висловив секретар Донецької міської ради Микола Левченко.

Але цей тимчасовий захід нічого не дасть. Рано чи пізно російська мова стане другою державною і, всі спілкуватимуться на ній. Україна вся говорить російською, інше - штучне.

- Без сумнівів російська мова стане другою державною. Чому йде такий опір? Тому що супротивники російської мови чудово розуміють, які будуть результати. Українська мова - мова фольклору. І з наданням статусу державної російській, необхідність говорити українською просто відпаде. Це не мова науки. Вона не помре, нею писатимуть пісні, розповідатимуть анекдоти, вона стане фольклорною. А російська мова - мова науки, мова цивілізації. У думках всі перекладають на російську. І вона буде державною, це лише питання часу. Російська мова не витіснить українську - нічого витісняти. Подивіться, яка слабка позиція у захисників української мови. Вони виступають за єдину державну українську мову. А захисники російської не виступають за одну російську. Вони виступають за дві мови, - заявив він.

Крім того, секретар міської ради заявив, що не розділяє позицію більшості депутатів з надання російській мові статусу другої державної.

- Давайте будемо реалістами. Друга державна мова не більше як формальність. В Україні державна мова повинна бути одна - російська. І так рано чи пізно буде, - заявив Левченко, повідомляє Forum.pravda.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Секретар міськради Донецька: російська стане єдиною державною мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі