середа, 18 березня 2009 10:00

Сьогодні Шамшур прийде на оглядини до депутатів

Сьогодні Шамшур прийде на оглядини до депутатів

Сьогодні вранці до Києва з Вашингтона прибуде посол України в США Олег Шамшур для зустрічі з лідерами всіх політичних фракцій, повідомляє "Дело".

"Мета мого візиту - зустрітися з керівництвом всіх фракцій Верховної Ради і просити їх підтримати мою кандидатуру на пост міністра закордонних справ", - повідомив дипломат.

"Звичайно, президент повідомив мені про свою пропозицію, я її прийняв, але про стратегічне бачення того, як має розвиватися МЗС і зовнішньополітичний курс України, якщо МЗС очолю я, ми ще не говорили", - відзначив Шамшур.

В той же час послу важко оцінити свої шанси на успіх очолити МЗС. "Я робитиму все можливе, щоб переконати депутатів проголосувати за мене", - підкреслив дипломат.

Шамшур також відзначив, що є великим прихильником євроінтеграції країни. "Я прихильник європейської інтеграції, це ні для кого не секрет, і сподіваюся, що незабаром Україна вступить у НАТО, а з приводу вступу - я б не став зараз називати конкретних дат", - сказав він.

Нагадаємо, кандидатуру Олега Шамшура на пост голови МЗС 17 березня вніс президент Віктор Ющенко. Рада коаліції запросила Шамшура на співбесіду.

"Регіони" вже оголосили, що не голосуватимуть за нього, мотивуючи це тим, що Шамшур проводитиме таку саму "антиросійську політику", що й Огризко.

БЮТівці ще не визначилися з голосуванням і попросили зустрічі з кандидатом на посаду керівника МЗС для того, щоб зрозуміти, чи підходить він прем"єрці Тимошенко.

За матеріалами: Дело, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Шамшур прийде на оглядини до депутатів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі