субота, 08 травня 2021 20:42

Ще одна країна зобов'язалась сприяти вступу України до ЄС

Ще одна країна зобов'язалась сприяти вступу України до ЄС
Зеленський підписав договір з Латвією. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський та президент Латвії Егілс Левітс підписали декларацію щодо європейської перспективи України.

Президенти провели відеоконференцію, йдеться у заяві на сайті глави держави.

"За результатами розмови була підписана спільна Декларація про європейську перспективу України, у якій лідери двох держав вітають значний прогрес, досягнутий у впровадженні Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, підтримують необхідність її оновлення, погоджуються з необхідністю стратегічного перегляду ініціативи "Східне партнерство" та висловлюють наміри посилити спільні зусилля з підтримки інтеграції України до Європейського союзу. Президенти також відзначили намір України подати заявку на членство в ЄС у майбутньому й погодилися, що Латвійська Республіка підтримає Україну, коли наша держава буде готова до цього відповідального кроку", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський з послами "Великої сімки" прямує до Луганщини: перші фото

"Латвія готова допомогти своїм професійним досвідом в управлінні реформами та європейської інтеграції. Я дуже сподіваюся, що в цьому десятилітті Україна стане повноправним членом Європейського союзу, здійснивши всі необхідні реформи", - сказав Левітс.

Президент Володимир Зеленський прибув на Луганщину з робочим візитом. У рамках поїздки запланована участь Зеленського у церемонії вшанування пам'яті загиблих у Другій світовій війні.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна зобов'язалась сприяти вступу України до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі