середа, 04 серпня 2021 12:27

Ще один білоруський спортсмен виїхав в Україну

Ще один білоруський спортсмен виїхав в Україну
Білорус брав участь у мирних протестах. Фото: instagram.com/kostet1985

Активіст незалежної асоціації спортсменів, тренер гандбольної команди "Вітязь" Костянтин Яковлев виїхав із Білорусі в Україну.

Цьогоріч у червні гандболіст відбув 15-денний арешт у Мінську після зустрічі з журналістом Дмитром Руто, який вийшов на свободу з барановицького СІЗО, повідомляє "Україна 24". Яковлева затримали, коли він разом з іншими спортсменами повертався з Барановичів на відкрите тренування.

"Правоохоронці й суддя вирішили, що це якесь політичне зібрання. Я сидів у в'язниці, на мене тиснули, говорили, що інкримінуватимуть кримінальну відповідальність. Нібито пішла вказівка зверху, щоб зі мною розібралися. Дно в нас пробивається щоразу, ми вже не дивуємося ані Тимановській, ані якимось іншим речам", - сказав він.

Білорус брав участь у мирних протестах й активно коментував події, що відбулися в Білорусі після президентських виборів у серпні 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змінили рейс із міркувань безпеки: Тимановська вилетіла з Токіо

2 серпня чоловік білоруської спринтерки Христини Тимановської Арсеній Зданевич виїхав в Україну. Він підтримує вчинок дружини, яку силоміць намагалися вивезти в Білорусь після протесту на Олімпіаді в Токіо, і готовий розпочати з нею життя в іншій країні.

Зараз ви читаєте новину «Ще один білоруський спортсмен виїхав в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі