четвер, 22 липня 2021 11:49

СБУшник, прокурор і поліцейський працювали на російське ФСБ: викрили агентурну мережу
11

Співробітники контррозвідки, внутрішньої безпеки та слідчі Служби безпеки України викрили й припинили діяльність агентурної мережі ФСБ РФ, яка діяла в Херсонській області.

Організатором мережі був колишній співробітник регіонального управління СБУ. Він звільнився зі служби 2014 року, і під час виїзду до РФ його завербувала ФСБ.

За завданням російської спецслужби резидент створив розгалужену агентурно-інформаторську мережу, до якої залучив широке коло посадовців. Зокрема співробітника СБУ, працівника місцевої прокуратури, співробітника поліції, посадовця Державної служби з надзвичайних ситуацій і колишнього чиновника облдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ обшукала "Український вибір" Медведчука

Московським куратором мережі був кадровий офіцер ФСБ РФ Віталій Король. У 2015-2016 роках той перебував на окупованій частині Донецької області у складі ротаційної оперативної групи ФСБ під позивним "Мангуст".

ФСБ збирала інформацію з обмеженим доступом про діяльність та особовий склад регіонального управління СБУ, дані про регіональні правоохоронні структури, військові підрозділи та органи місцевого самоврядування.

У затриманих вилучили комп'ютерну техніку і засоби зв'язку з ФСБ, російську символіку, долари, євро та російські рублі.

Щодо резидента ФСБ та його агента з-поміж співробітників СБУ вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Щодо інших членів мережі тривають невідкладні слідчі дії.

Жителя Сєвєродонецька засудили до восьми років тюрми. Той збирав для ФСБ дані про розробки військового озброєння у ракетобудівній галузі.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «СБУшник, прокурор і поліцейський працювали на російське ФСБ: викрили агентурну мережу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі