четвер, 17 квітня 2014 14:46

СБУ зловила двох диверсантів на Донеччині

СБУ зловила двох диверсантів на Донеччині
Фото: job-sbu.org

Контррозвідка СБУ в рамках антитерористичної операції затримала члена диверсійної групи, яка діє в Слов'янську Донецької області, активіста "Донецької республіки", а також встановила особу члена диверсійної групи - підполковника розвідуправління Генштабу РФ.

Про це повідомила на брифінгу в четвер керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

Так, затримано громадянина України Сергія Ржавського - члена диверсійної групи, яка виконувала завдання головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил РФ в Слов'янську Донецької області.

Ржавський, за словами Остапенко, брав безпосередню участь у масових заворушеннях у Донецьку, здійснював насильство, погроми і чинив опір працівникам правоохоронних органів із застосуванням зброї.

Завданням диверсанта мала стати організація масових заворушень у місті Волноваха Донецької області, зокрема, ставилося завдання захоплення міського відділення управління МВС України.

Крім того, затриманий і доставлений до Києва диверсант, громадянин України Олексій Білоус, 1979 року народження, житель міста Донецьк. Білоус - активіст "Донецької республіки", брав участь у масових заворушеннях у Донецькій і Луганській областях. Здійснював насильство із застосуванням зброї, вибухових речовин, тероризував мирне населення.

Білоус безпосередньо координував діяльність "Донецької республіки" з Росією.

У РФ Білоус планував провести зустріч з керівництвом партії "Родина", щоб отримати вказівки та гроші для організації подальших підривних акцій.

Після затримання диверсанта підривна діяльність цієї групи заблокована. Ведуться допити і слідство.

Поряд з цим в рамках АТО контррозвідка СБУ також встановила особу члена диверсійної групи Ігоря Безлера, 1965 року народження. За даними спецслужби, до 2002 року Безлер проходив службу в підрозділах ГРУ ГШ ЗС РФ , закінчив службу в званні підполковник. Після цього був направлений в Україну .

Зараз ви читаєте новину «СБУ зловила двох диверсантів на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі