четвер, 06 вересня 2018 10:54

СБУ закликали зайнятися нардепом Балицьким після заяв про Крим в ефірі скандального телеканалу

СБУ закликали зайнятися нардепом Балицьким після заяв про Крим в ефірі скандального телеканалу
Нардеп з "Опоблоку" Євген Балицький в ефірі телеканалу NewsOne розповідає, що Крим "ушел".

Службу безпеки України закликали розслідувати діяльність нардепа з "Опоблоку" Євгена Балицького, який їздив до окупованого Росією Криму.

Про це з трибуни Верховної Ради заявила перший віце-спікер Ірина Геращенко.

"Я би звернулася до нашого парламенту. На каналі NewsOne, який є одним із прикладів "гебельсівщини" (Йозеф Геббельс був міністром пропаганди у Німеччині часів правління Гітлера. - ГПУ) народний депутат Балицький назвав Революцію гідності "державним переворотом" і хизувався тим, що відпочивав в окупованому Криму.

Хочу звернутися до СБУ. Може він із "гоблінами" (кримінальне прізвисько окупаційного глави Криму Сергія Аксьонова. - Gazeta.ua) там спілкувався. Треба дізнатися про контакти цієї людини, яка начебто представляє український парламент. Він в ефірі цього телеканалу, відданого колишньому члену "Батьківщини" Портнову, а фактично в управління Кремля, розповідав про те, що анексія Криму є справедливою, що це Україна все це зробила", - заявила Геращенко.

Перший віце-спікер повідомила, що надсилає до СБУ запит.

5 вересня в ефірі ток-шоу на телеканалі NewsOne Балицький заявив, що "проводил часть своего отпуска в Крыму", а півострів "ушел".

"Люди крутят пальцем у веска и говорят: какой возврат, вы че? Туда? И про бандеровщину говорят, про сожженных в Одессе, госпереворот", - заявив він.

Водночас, війну на Донбасі нардеп назвав "ситуацией".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Философия Галичины" - одіозний нардеп про державну мову

Євген Балицький, народний депутат від "Опозиційного блоку", обраний по мажоритарному округу №80 (із центром у Мелітополі). Відомий своїми проросійськими та сепаратистськими заявами. Голосував за диктаторські закони 16 січня 2014-го.

Торік у прямому ефірі заявив, що готовий виїхати до Росії з частиною території України.

Зараз ви читаєте новину «СБУ закликали зайнятися нардепом Балицьким після заяв про Крим в ефірі скандального телеканалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі