вівторок, 07 вересня 2010 15:44

СБУ взялася за фонд Сороса

СБУ взялася за фонд Сороса

СБУ перевіряє співпрацю Міжнародного фонду "Відродження" із громадськими організаціями Київщини.

Про це заявив виконавчий директор фонду Євген Бистрицький.

"До декількох громадських організацій Київської області, які виконують проекти, що фінансуються фондом "Відродження", звернулися співробітники СБУ з запитом інформації про цілі та завдання проектів, їхньої фінансової складової та оцінки їх впливу на передвиборчу ситуацію в Україні", - повідомив він.

"Оскільки жодний з проектів не має політичної складової, зустріч на цьому й завершилася", - додав він.

Бистрицький також запевнив, фонд не має наміру втручатися у справи політичних партій..

Також фонд звертає увагу на те, що під час виборів він "ніколи не підтримував ініціативи, які були направлені на щось інше, аніж на чесність та свободу волевиявлення".

"Якщо ми й будемо підтримувати громадські організації під час виборів восени 2010 року, то ця підтримка спрямовуватиметься саме на такі позапартійні ініціативи", - підкреслив Битрицький.

"Якби СБУ спрямовувало власні сили, накопичені за рахунок виборців-платників податків, на те, щоб дійсно забезпечити чесність виборів, невикористання адмінресурсу тощо, то такі фонди, як наш, могли б з набагато більшою користю спрямовувати вивільнені фінансові ресурси на розвиток відкритого, некорумпованого, демократичного суспільства", - наголосив він, передає прес-служба Фонду.

Як відомо, засновником Міжнародного фонду Відродження є американський бізнесмен і філантром Джордж Сорос.

Нагадаємо, що нещодавно наша країна не пустила на свою територію керівника представництва Фонда Аденауера в Україні Ніко Ланге. Він потрапив до України лише після втручання німецького МЗС.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «СБУ взялася за фонд Сороса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі