четвер, 16 квітня 2020 01:36

СБУ викрила схему по постачанню зіпсованих продуктів в в'язниці на півтора мільярди гривень

СБУ викрила схему по постачанню зіпсованих продуктів в в'язниці на півтора мільярди гривень
СБУ розкрила "мільярдну" схему. Фото: Кореспондент

СБУ розкрила мільярдну "схему" поставок прострочених продуктів у в'язниці.

Правоохоронцями документується протиправна діяльність групи осіб при організації поставок продуктів харчування та інших предметів для потреб установ виконання покарань, повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

В ході розслідування кримінального провадження правоохоронці викрили протиправну схему проведення в 2017-2019гг. тендерних торгів Державною установою "Генеральна дирекція Державної кримінально-виконавчої служби України". На торгах чиновники за завищеними цінами закупили в комерційних структурах продуктів харчування та інших предметів для потреб установ виконання покарань, на загальну суму понад 5 млрд грн.

В ході проведення слідчих (розшукових) дій співробітники СБУ встановили, що при реалізації протиправного механізму переможці торгів поставляють в виправні установи продукти харчування, вони списуються з Державного резерву, але вони не відповідають державним вимогам і небезпечні для вживання.

Зокрема, при реалізації договорів підконтрольні комерційні підприємства поставляють м'ясо курей, рибу і інші продукти неналежної якості, також при підготовці до продажу продукція обробляється хімічними речовинами для додання їй товарного вигляду і збільшення фактичної ваги.

За попередніми даними, сума завищення вартості товарів та інших предметів на цих закупівлях складає майже 1,4 млрд грн.

Триває досудове розслідування. Встановлюється можлива причетність до протиправної схеми співробітників правоохоронних органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ заявила про затримання українських розвідників

Нагадаємо, підозрюваного у державній зраді та терорістічній діяльності генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова арештували без права на заставу. Під вартою він залишатиметься до 14 червня включно.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила схему по постачанню зіпсованих продуктів в в'язниці на півтора мільярди гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі