понеділок, 08 липня 2019 12:17

СБУ відреагувала на пропагандистський телеміст

СБУ відреагувала на пропагандистський телеміст
СБУ закликає скликати РНБО щодо телеканалів кума Путіна. Фото: LIGA.net

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Служби безпеки України Іван Баканов просить президента Володимира Зеленського скликати позачергове засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) у зв'язку з наміром NewsOne, який належить куму президента РФ Віктору Медведчуку, провести телеміст із каналом "Россия 24".

Про це повідомили у відомстві в понеділок.

СБУ поінформує керівників медіахолдингу "Новини" (телеканали "112 Україна", NewsOne та ZIK) про відповідальність за проведення спільних заходів із телеканалом "Россия 24" та іншими мовниками держави-агресора, які знаходяться під санкціями РНБОУ.

"Ініціювати перед президентом України, головою РНБОУ невідкладне скликання позачергового засідання, на якому відповідно до постанови Верховної Ради України прийняти рішення про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами "112 Україна" і NewsOne, та запровадити їх відповідним указом президента", - сказано у повідомленні.

Також СБУ закликала парламент на законодавчому рівні закріпити у повноваженнях Національної ради з питань телебачення і радіомовлення приймати рішення щодо анулювання ліцензії на мовлення або анулювання ліцензії провайдера програмної послуги без звернення до суду, якщо порушення не були усунені після застосування санкцій "оголошення попередження" та "стягнення штрафу", або у разі невиконання розпорядження державного регулятора у встановлені ним строки.

"Ініціювати перед Антимонопольним комітетом України застосування заходів із демонополізації інформаційного простору з боку медіахолдингу "Новини", - також заявили в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "СБУ, де ви?" - мережі гудуть від "братання" телеканалу кума Путіна з кремлівським пропагандистом Кисельовим

7 липня ведучий програми "Вести недели" на російському пропагандистському каналі "Россия 24" Дмитро Кисельов анонсував проведення телемосту "Треба поговорити" із українським телеканалом NewsOne. Його планують провести 12 липня.

Зараз ви читаєте новину «СБУ відреагувала на пропагандистський телеміст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі