середа, 06 лютого 2008 09:04

СБУ відповіла на звинувачення Добкіна

Управління Служби безпеки України в Харківській області заперечує обвинувачення мера Харкова Михайла Добкіна в участі її співробітників у масових безладах у Харкові на вул. Клочковській, 197, 16 грудня 2006 року, висловлені ним у програмі "Свобода слова" на каналі ICTV 1 лютого.

Про це сказано в заяві УСБУ в Харківській області.

"Михайло Добкін черговий раз увів в оману телеглядачів і громадськість України", - сказано в заяві.

Зокрема, це стосується заяв Добкіна про участь співробітників СБУ в силовому конфлікті нібито на боці комерційної структури "Таргет".

У заяві підкреслюється, що влада Харкова фактично визнає законність дій співробітників СБУ, які перебували на місці конфлікту, про що, зокрема, може свідчити відсутність у правоохоронних органах заяв про їх дії.

У заяві підкреслюється, що позбавлення Добкіна допуску до державної таємниці було викликано систематичними грубими порушеннями з його боку вимог чинного законодавства про охорону державної таємниці.

У заяві зазначається, що Генеральна прокуратура, центральне управління СБУ, військова прокуратура Харківського гарнізону, які розглядали скарги й заяви Добкіна й секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса із приводу позбавлення їх допуску до державної таємниці, дії УСБУ в Харківській області визнали правомірними.

В "Свободі слова" Добкін, коментуючи показаний сюжет про бійку на вул. Клочковській, 197, заявив, що за парканом, який оточує незаконну, з точки зору міської влади, територію забудови торговельної групи "Таргет", перебувало близько 400 чоловік спортивної статури.

"Як потім з"ясувалося, серед них були діючі співробітники СБУ - вони просто потім потрапили в лікарню, і за посвідченням, за з"ясуванням особи виявилось, що це діючий співробітник СБУ", - сказав Добкін.

На початку вересня 2007 року СБУ скасувала доступ до державної таємниці для Добкіна й Кернеса.

16 грудня 2006 року близько 13:00 у районі будинку по вул. Клочковській, 197 сталось силове захоплення спірної ділянки території, виділеного під забудову ТГ "Таргет", що супроводжувалось масовою бійкою, у результаті якої постраждали декілька десятків чоловік, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «СБУ відповіла на звинувачення Добкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі