субота, 16 січня 2016 15:35

СБУ відповіла на заяву Рубана про обмін Сенцова та Кольченка на ГРУшників

СБУ відповіла на заяву Рубана про обмін Сенцова та Кольченка на ГРУшників
Фото: ru.krymr.com

Служба безпеки України нагадує, що лише створений на її базі Об'єднаний центр з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих в районі проведення АТО уповноважений від імені відомства перемовини про звільнення та робити заяви.

Про це йдеться в заяві СБУ, опублікованій у відповідь на заяви Володимира Рубана, який називає себе представником Служби безпеки.

У повідомлення наголошено, що Рубану не надавалися жодні доручення чи повноваження вести будь-які переговори щодо звільнення громадян України.

"Останнім часом громадянин Рубан поширює заяви, що начебто він, як представник СБУ, проводив якісь переговори з можливого звільнення громадян України в Мінську та начебто обговорював там вірогідність їхнього обміну на російських військовослужбовців. Тривалий час він безпідставно називає себе "генералом" спецслужби, з його слів так його представляють і окремі ЗМІ. Це також не відповідає дійсності", - йдеться в заяві.

У Службі безпеки зазначили, що наразі в Мінську триває робота Тристоронньої контактної групи і 4 підгруп, де Україну представляють уповноважені на це особи.

"Звичайно, пан Рубан міг побувати у Мінську як приватна особа, але він ніколи не брав участі в офіційних перемовинах чи зустрічах. Питання звільнення українських громадян, які стали політв'язнями в РФ, зокрема, Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка перебуває на особистому контролі Президента, про це йдеться на всіх міжнародних зустрічах. Спекулювати на цих темах, надаючи недостовірну і відверто вигадану інформацію - це вводити в оману суспільство і родичів полонених", - наголошують у прес-службі СБУ.

За даними відомства, триває активна робота із визволення заручників з рук терористів.

"На сьогодні уже вдалося звільнити 2998 осіб. У неволі насильно утримуються ще 131. Тривають важкі переговори про обмін у форматі "усіх на усіх", передбачений Мінськими домовленостями", - повідомили у Службі безпеки.

Раніше повідомлялося, адвокат Сенцова та Кольченка просив їх обміняти на ГРУшників.

Зараз ви читаєте новину «СБУ відповіла на заяву Рубана про обмін Сенцова та Кольченка на ГРУшників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі