пʼятниця, 23 лютого 2007 17:29

СБУ погрожує Лужкову кримінальною відповідальністю

Виконуючий обов"язки голови СБУ Валентин Наливайченко заявив, що реакція України на висловлювання мера Москви Юрія Лужкова під час перебування у Севастополі буде жорсткою. Про це він сказав сьогодні на брифінгу в Секретаріаті президента.

"Коли іноземець прибуває на територію України, незалежно від статусу і громадянства іноземця, він має поважати законодавство, мову і культуру цього народу. Тому реакція буде, згідно з цим законом, жорсткою. СБУ це підтверджує", - сказав Наливайченко.

За його словами, якщо будуть правові підстави для жорсткішого реагування, то, безумовно, у взаємодії з МЗС України таких заходів буде вжито невідкладно.

Наливайченко також зазначив, що в українському законодавстві передбачається широкий спектр реагування - від профілактичних бесід, заборони в"їзду, до серйознішої адміністративної та кримінальної відповідальності.

У повідомленні прес-служби МЗС говориться, що "21 лютого в Севастополі Лужков привселюдно поставив під сумнів статус Кримського півострова в складі України, закликав українських громадян брати участь у масових акціях, які мають політичний характер, а це є прямим втручанням у внутрішні справи іншої держави".

22 лютого Міністерство закордонних справ України заявило, що українська сторона розцінює висловлювання Лужкова в Севастополі, як крок, спрямований на нагнітання напруженості в суспільстві, підрив добросусідських відносин і стратегічного партнерства між Україною та Росією, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «СБУ погрожує Лужкову кримінальною відповідальністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі