понеділок, 02 серпня 2021 17:49

СБУ нейтралізувала осередок "Патріотів - За життя" Киви

СБУ нейтралізувала осередок "Патріотів - За життя" Киви
Лідеру угрупування оголосили підозру, зазначили у пресслужбі СБУ. Фото: СБУ

Служба безпеки України нейтралізувала "силовий осередок" проросійського громадського об'єднання "Патріоти - За життя", яке контролює народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива. Про це повідомляє "РБК-Україна", посилаючись на джерело в СБУ.

Організація розхитувала суспільно-політичну ситуацію у східних регіонах України, повідомили в пресслужбі СБУ. Співрозмовник видання зазначив, що це організація "Патріоти - За життя", яку контролює Кива. Під її прикриттям нібито працювали злочинці.

Лідеру угрупування оголосили підозру, зазначили в пресслужбі СБУ. У березні 2021 року лідер групи спільно з активними учасниками завдав ножем тяжкі тілесні ушкодження ідеологічному опоненту. За задумом "кураторів", дії злочинців мали призвести до застосування відповідних заходів і спровокувати загострення політичної ситуації.

"Під час спецоперації у Харкові, Сіверськодонецьку й Лисичанську заблокували діяльність угруповання, причетного до скоєння тяжких злочинів на ідеологічному підґрунті", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поїхав на Донбас уперше за чотири місяці – чим Зеленський запам'ятався цього тижня

Під час процесуальних дій за місцями проживання злочинців і офісному приміщенні громадського об'єднання правоохоронці виявили:

- холодну зброю;

- інструкцію з підготування учасників угруповання до радикальних дій щодо ідеологічних опонентів;

- велику партію канабісу й обладнання для його вирощування.

Опрацьовують питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Голова Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський написав відгук на дисертацію депутата від ОПЗЖ Іллі Киви. У ньому зазначив позитивні моменти дисертації.

Зараз ви читаєте новину «СБУ нейтралізувала осередок "Патріотів - За життя" Киви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі