четвер, 13 листопада 2008 14:23

СБУ "наїхала" на ще одного нардепа

СБУ просить народного депутата Сергія Василенка (НУ-НС)не чинити перешкод слідчим діям при розслідування кримінальної справи за фактами розтрати бюджетних коштів посадовцями "Укрзалізниці".

Про це йдеться у повідомленні прес-центру Служби безпеки України.

Зокрема, за даними прес-центрі, СБУ розслідується кримінальна справа, яка була порушена 14 серпня 2008 року за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 ККУ за фактом розтрати державних коштів в особливо великих розмірах службовими особами Державної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниця".

Правоохоронці встановили, що, зокрема, у 2007 році одним із заступників генерального директора "Укрзалізниці" та його підлеглими спільно з представниками комерційних структур було впроваджено незаконну схему заволодіння державними коштами через подвійну оплату робіт з підвищення безпеки руху. На виконання злочинних намірів керівники державного підприємства зобов"язали залізниці України виділити додаткові фінансові ресурси та укласти з підконтрольними комерційними структурами угоди на виконання робіт, які на той час вже фактично були виконані та оплачені "Укрзалізницею". Отримані у такий спосіб кошти в сумі близько 7 млн. грн. переводились на рахунки фіктивних структур та привласнювались комерсантами, стверджують в СБУ.

При цьому у ході проведення процесуально-слідчих дій співробітники СБУ на виконання постанови про виїмку документів відвідали офіс одного з фігурантів кримінальної справи С. Проте, підкреслили у прес-центрі, "за цією адресою на дверях офісу гр-на С. несподівано з"явилась табличка "Офіс народного депутата України Василенка Сергія Володимировича", а працівники офісу відмовились відчиняти двері слідчим".

Слідство у справі триває, а СБУ просить народного депутата не чинити перешкоди передбаченим законодавством слідчим діям, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "наїхала" на ще одного нардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі