пʼятниця, 20 лютого 2009 11:50

СБУ може очолити людина Балоги

СБУ може очолити людина Балоги
У президента Віктора Ющенка зараз два фаворити на посаду голови Служби безпеки України – заступники голови СБУ Тиберій Дурдинець і Валерій Хорошковський.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на свої джерела.

Утім, остаточного вибору Ющенко ще не зробив, зазначає газета.

Як відомо, у середу президент несподівано відкликав із Верховної Рада своє подання на призначення в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка на посаду голови служби через "заполітизованість" даного питання.

Перед тим у ЗМІ з"явилася інформація про те, що коаліція нібито готова затвердити Наливайченка головою СБУ в обмін на підтримку членами "НУ-НС" змін у Кабмін.

Джерела "Сегодня" у Верховній Раді пов"язують відкликання Ющенком свого подання із тим, що він уже не бачить Наливайченка головою СБУ і не хоче давати йому навіть теоретичного шансу на затвердження парламентом.

Як відомо, Дурдинець був призначений заступником голови СБУ указом президента. Однак 22 січня цього року Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним і скасував указ президента про це призначення Дурдинця. А 6 лютого Окружний адмінсуд усунув його з посади заступника голови СБУ на період проведення судового розгляду за відповідним позовом.

Дурдинця вважають близьким до глави секретаріату президента Віктора Балоги.

Хорошковський був призначений заступником голови СБУ 28 січня, за кілька годин до того, як Кабінет міністрів звільнив його з посади голови Державної митної служби.

Перед звільненням із Кабміну в Хорошковського виник конфлікт із прем"єром Юлією Тимошенко з питання приналежності і розмитнення газу "РосУкрЕнерго", а також через телеканал "Інтер", співвласником якого є Хорошковський.

За матеріалами: Сегодня, Українська правда

Зараз ви читаєте новину «СБУ може очолити людина Балоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі