субота, 27 жовтня 2012 15:50

"СБУ - філія ФСБ" - громадські організації вимагають відставки Калініна

"СБУ - філія ФСБ" - громадські організації вимагають відставки Калініна
Голова СБУ Ігор Калінін. Фото: dw.de

Представники низки громадських організацій у суботу пікетують будівлю СБУ з вимогою прояснити ситуацію навколо російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва.

Як передає "Інтерфакс-Україна", вони вимагають усунути з посад керівників СБУ та Державної прикордонної служби до з'ясування обставин виїзду Развозжаєва з України.

Кілька десятків учасників пікету тримають плакати "СБУ - філія ФСБ", "Свободу Развозжаєву", "От би вас хтось викрав".

Один з організаторів акції, керівник громадської організації "Інститут "Республіка" Володимир Чемерис розповів агентству, що представники громадських, студентських, правозахисних та профспілкових організацій таким чином висловлюють рішучий протест проти "нахабного викрадення російського опозиційного політика".

За його словами, учасники акції направлять відповідне письмове звернення на ім'я глави СБУ і мають намір просити президента країни усунути з посади керівника спецслужби і главу Держприкордонслужби України до з'ясування обставин того, що сталося з російським опозиціонером.

Також представники української громадськості вимагають від Генпрокуратури України провести службове розслідування за подіями, що сталися з Развожаєвим, а від МЗС України - заявити ноту протесту РФ, в якій наполягати на поясненні "правових підстав дій російських спецслужб на території України".

Нагадаємо, 17 жовтня Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти опозиціонера, координатора руху "Лівий фронт" Сергія Удальцова, а також його помічника Костянтина Лебедєва і активіста Леоніда Развозжаєва за "приготування до масових заворушень у Москві і на території інших регіонів Російської Федерації". Кримінальну справу порушено за результатами перевірки викладених у документальному фільмі "Анатомія протесту - 2" фактів приготування до масових заворушень у Москві та на території інших регіонів РФ.

20 жовтня соратники оголошеного у федеральний розшук у Росії Леоніда Развозжаєва заявили, що опозиціонер був викрадений невідомими особами у Києві поблизу будівлі УВКБ ООН. Потім Развозжаєв начебто був вивезений на приватному літаку з Києва до Москви, де був заарештований Басманним судом на два місяці.

Зараз ви читаєте новину «"СБУ - філія ФСБ" - громадські організації вимагають відставки Калініна ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі