понеділок, 29 вересня 2008 20:22

СБУ: Для екстрадиції Лазаренко "є всі шанси"

В.о. голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що в ході його переговорів з колегами із США не обговорювалося питання екстрадиції до України екс-прем"єра Павла Лазаренка.

"Це питання в ході переговорів не обговорювалося. Це компетенція Генеральної прокуратури і Міністерства юстиції США", - сказав він в інтерв"ю журналістам в понеділок у Вашингтоні.

В той же час Наливайченко відзначив, що між Україною і США немає угоди про екстрадицію, але є міжнародні домовленості, які дозволяють вести переговори про це. "Є всі шанси", - сказав він.

Тим часом, у складі української делегації в США знаходиться генпрокурор Олександр Медведько.

Як відомо, в США Лазаренко звинувачується у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і перекладених на зарубіжні рахунки в 1994-1999 роках.

Раніше перший заступник секретаря СНБО Степан Гавриш 25 вересня заявив, що міжвідомча робоча група експертів правоохоронних органів України в США досягла попередніх домовленостей з американською стороною про можливу екстрадицію Лазаренка до України, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «СБУ: Для екстрадиції Лазаренко "є всі шанси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі