четвер, 09 лютого 2012 12:24

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

СБУ через суд хоче змусити Тимошенко швидше ознайомитися із матеріалами справи щодо ЄЕСУ

СБУ через суд хоче змусити Тимошенко швидше ознайомитися із матеріалами справи щодо ЄЕСУ

Служба безпеки України звернулася до суду з клопотанням встановити термін ознайомлення з матеріалами справи по корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) для екс-прем'єра України Юлії Тимошенко та її захисників до 28 березня цього року, повідомив начальник слідчого відділу УСБУ в Харківській області Микола Грабік.

Клопотання розглядає Київський районний суд Харкова. Розгляд клопотання проходить при відсутність самої Тимошенко та її захисників Сергія Власенко та Андрія Кожемякіна.

Обгрунтовуючи своє клопотання, Грабік заявив, що з 23 січня по 7 лютого Тимошенко не знайомилася з жодним листом матеріалів кримінальної справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" розкрила замовлення Януковичем справи ЄЕСУ

"Вона відмовилася від ознайомлення з матеріалами справи, посилаючись на стан здоров'я. У той же час за результатами огляду, який проводили лікарі Качанівській колонії, стан здоров'я Тимошенко дозволяє проводити з нею слідчі дії, в тому числі і ознайомлення з матеріалами справи", - сказав Грабік.

Він також повідомив, що з 23 січня Власенко ознайомився лише з одним томом справи, який містить 190 аркушів. Кожем'якін приїжджав лише один раз і від ознайомлення з матеріалами справи відмовився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ розповіли, як Тимошенко у 1997 керувала ЄЕСУ, а Лазаренко її опікав

Прокурор підтримав вимогу слідчого у повному обсязі. Він зазначив, що наведені факти свідчать про те, що обвинувачена умисно затягує терміни ознайомлення зі справою.

За словами Грабік, кримінальна справа містить 71 тому і до 28 березня Тимошенко та її захист встигнуть ознайомитися з матеріалами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд підтримав арешт Тимошенко у "справі ЄЕСУ"

Він також звернувся з клопотанням, що у випадку, якщо обвинувачена та її захисники не ознайомляться з матеріалами справи в зазначені терміни, вважати їх ознайомленими.

Суд пішов у дорадчу кімнату.

Зараз ви читаєте новину «СБУ через суд хоче змусити Тимошенко швидше ознайомитися із матеріалами справи щодо ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі