неділя, 24 грудня 2017 19:48

Савченко-шахіст і шкарпетки Лещенка - як провела тиждень передноворічна Рада
19

Усміхнена представник БПП Марія Матіос
Фото: Богдан Бортаков, "Буквы"
Заплетена коса Юлії Тимошенко
Шкарпетки Сергія Лещенка
Вікторія Сюмар та Юрій Береза
Надія Савченко грає в шахи

22 грудня Верховна Рада завершила останнє у 2017 році пленарне засідання.

Пропонуємо добірку фото з мереж і сайтів, що робили народні депутати у дні засідань.

На цьому тижні парламент прийняв закон про мінторинг державних закупівель; посилив контроль за дотриманням правил паркування автомобілів; звільнив від ПДВ та акцизу на 2018 рік вітчизняні електромобілі, однак позбавив пільг із ПДВ електротаксі й оренду електроавто; відкликав депутатський законопроект "Про антикорупційні суди".

Двоє депутатів - Віктор Кривенко та Павло Кішкарь, - покинули фракцію БПП.

Наступного разу депутати зберуться у сесійній залі 16 січня 2018 року. Перед цим парламентарії мають працювати із виборцями та в комітетах, комісіях і фракціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко може програти

Три роки тому, 27 листопада, народні депутати Верховної Ради восьмого скликання склали присягу. Їх українці обрали на позачергових виборах 26 жовтня 2014-го. До парламенту пройшли: "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка", "Самопоміч", "Опозицій­ний блок", Радикальна партія Олега Ляшка і "Батьківщина".

У Раді працюють 422 депутати. 224 обрані за списками партій і 198 — в одномандатних округах. Свої повноваження парламент має припинити 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Савченко-шахіст і шкарпетки Лещенка - як провела тиждень передноворічна Рада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі