понеділок, 22 липня 2019 11:54

Савченко з тріском провалилася на парламентських виборах

  Надію Савченко на виборах підтримали 8 українців. Фото: Fakty.ua
Надію Савченко на виборах підтримали 8 українців. Фото: Fakty.ua

За депутата Верховної Ради Надію Савченко проголосували 8 людей. Вона намагалася переобратися до парламента по одномандатному округу в Донецькій області.

Переможцем на окрузі № 51 (частина Горлівки, включаючи Зайцеве, і частина Бахмутського району Донецької області) перемагає лідер громадської організації "Ніхто, крім нас", самовисуванець Олександр Ковальов, повідомляє hromadske.ua.

Дані ЦВК після обробки 50% протоколів свідчать, що Ковальов набрав 64,31% голосів виборців, тоді як його найближчий конкурент, самовисуванець Володимир Весьолкін - 14,93%.

Савченко заявила, що не буде оскаржувати результати виборів. Вибори назвала " брудними й огидними".

"Ця територія і так багатостраждальна і чекає від держави підтримки. Коли її не надають, люди починають піддаватися на підкуп. Тут були і залякування, і підкуп", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК опрацювала понад половину бюлетенів

Партія "Суспільно-політична платформа Надії Савченко" не зібрала потрібну суму для сплати внеску, необхідного для допуску на вибори, але висунула 7 кандидатів у мажоритарних округах. Нардеп намагалася обратися по одномандатному округу в Донецькій області.

Під час виборчої кампанії вона хотіла поїхати з агітацією в ДНР. Пояснювала це тим, що з 2600 виборців, зареєстрованих в її окрузі, тільки 500 проживають на підконтрольній Україні території. Спецслужби не видали для поїздки дозвіл.

21 липня в Україні пройшли дострокові парламентські вибори. За підсумками обробки 46 відсотків бюлетенів партія президента України Володимира Зеленського зберігає лідерство, набираючи 42,35 відсотка голосів. До парламенту за цими даними проходять партії "Опозиційна платформа - за життя", "Європейська Солідарність", "Батьківщина" та "Голос".

Зараз ви читаєте новину «Савченко з тріском провалилася на парламентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі