четвер, 13 вересня 2007 10:00

Саудівська Аравія відгородиться від Іраку стіною

 "Стіну безпеки" спорудять по лінії саудівсько-іракського кордону, довжиною 900 кілометрів, повідомляє в четвер газета "Ер-Ріяд".

Вартість "огорожі", яка має повністю виключити можливість незаконного переходу кордону між двома сусідніми країнами, перевищить мільярд доларів, відзначає видання.

"Стіну", що проходить по пустинній місцевості, планується спорудити у 2008 році. Вона складатиметься з двох рядів колючого дроту. По всій довжині  "стіни" будуть встановлені найсучасніші радари і прилади інфрачервоного випромінювання", - сказав газеті офіційний представник міністерства внутрішніх справ королівства генерал Мансур ат-Турки.

Тендер на ведення будівництва буде проведений, за його словами, наприкінці нинішнього року.

Саудівська Аравія має намір наглухо закрити кордон з окупованою американськими військами сусідньою країною, щоб повністю виключити проникнення в королівство бойовиків з Іраку і релігійних екстремістів, які прямують до Іраку через територію країни, пише РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Саудівська Аравія відгородиться від Іраку стіною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі