вівторок, 19 жовтня 2010 09:48

Саркозі дав орден Януковичу на прохання "російських друзів"?

Саркозі дав орден Януковичу на прохання "російських друзів"?

Президенту Віктору Януковичу дали Орден Почесного легіону за клопотанням одного з проросійських депутатів Національної Асамблеї Франції.

Про це повідомляє журналіст Алла Лазарева в своєму блозі на сайті ВВС.

За словами журналістки, прес-служба французького глави держави уточнила, що "в дипломатичних відносинах такі нагороди часто трапляються", а також - що "йдеться більше про повагу до країни, ніж про конкретні заслуги окремої людини".

"А комісія з надання відзнаки повідомила, що "накази з точним формулюванням нагород для іноземців не є публічними", - розповіла Лазарева.

Журналіст, з посиланням на власні джерела у французькій Національній Асамблеї, уточнила, що Януковича "запропонував на орденоносця один з французьких депутатів, що належить до російського лоббі".

"Москві нині вигідно, аби її друзі, за можливості, робили приємне іншим корисним друзям", - цитує Лазарева державного службовця з двадцятирічним стажем.

Як відомо, також орден свого часу отримували російський прем'єр Владімір Путін, малайський посередник у торгівлі нелегальною зброєю Абдул Разак Багінда, корейський бізнесмен Кім Ву-Чунг та панамський диктатор Мануель Антоніо Нор'єга.

10 жовтня президент Франції Ніколя Саркозі вручив президенту Януковичу Орден Почесного легіону.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі дав орден Януковичу на прохання "російських друзів"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі