четвер, 10 березня 2011 20:29

Саркофаг з тілами подружжя Качинських відкривали після похорону - ЗМІ

Саркофаг з тілами подружжя Качинських відкривали після похорону - ЗМІ

Саркофаг з тілами  президентської пари Леха і Марії Качиньських, загиблих 10 квітня 2010 року в авіакатастрофі під Смоленськом був відкритий через кілька днів після поховання.

Про це повідомляє у четвер, 10 березня, польський телеканал TVN24.

Подружжя Качинських була похована 18 квітня в королівському замку на Вавелі в Кракові. За інформацією телеканалу, саркофаг відкривали через 7-10 днів після похорону.

"Через кілька днів після поховання Леха і Марії Качинських на Вавелі саркофаг був відкритий", - заявив скульптор і автор саркофагу Ян Щута.

"Хочу підтвердити, що цей факт мав місце. Були відповідні служби, ми відкрили кришку. Я був там, щоб відповідати за технічну сторону справи. У такому ж стані, як перед відкриттям, ми залишили саркофаг", - сказав він.

Щута не уточнив, які саме служби були присутні при відкритті саркофага.

"Швидше за все, з охорони уряду", - зазначив він.

Скульптор не повідомив, навіщо саме відкривали саркофаг і чи було щось у нього покладено -, відзначає телеканал. За словами Щути, навіть якщо б він мав у своєму розпорядженні таку інформацію, то не оприлюднив би її, тому що підписав відповідні документи про нерозголошення.

Нагадаємо, що Ту-154 Леха Качиньського розбився під Смоленськом вранці 10 квітня 2010. При посадці літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через сильний туман.

Загинули 96 осіб, у тому числі сам Президент і його дружина, а також представники керівництва країни.

Зараз ви читаєте новину «Саркофаг з тілами подружжя Качинських відкривали після похорону - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі