пʼятниця, 01 серпня 2008 21:09

Шандра вимагає розібратися з вирубкою Карпат

Міністр із надзвичайних ситуацій Володимир Шандра виступає за активізацію розслідування міліцією й прокуратурою законності видачі ліцензій на вирубку лісів у Карпатах.

Шандра вважає вирубку лісів у Карпатах одним з найважливіших факторів, що вплинули на наслідки паводка в шести областях.

"У нас є прокуратура, у нас працює міліція, які повинні відслідковувати, чи правильно видана ліцензія, і якщо ні, значить треба просто розбиратися з порушниками", - сказав міністр.

При цьому він наголосив, що спостереження за виконанням законодавства, яке в основному, за його словами, забороняє вирубку лісу в Карпатах, є юрисдикцією Державного комітету лісового господарства й Міністерства економіки.

Зокрема, Шандра зауважив, що в Міністерстві з надзвичайних ситуацій немає слідчого апарату й, відповідно, міністерство не має права вести дізнання.

У зв"язку із цим міністр закликає слідчі органи розслідувати законність вирубки лісу.

Як відомо, 23-28 липня в Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Чернівецькій і Вінницькій областях, де сталося стихійне лихо, рятувальники евакуювали понад 10 тисяч людей, врятували 3004 тисяч осіб, повідомляють Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Шандра вимагає розібратися з вирубкою Карпат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі