вівторок, 01 січня 2013 13:00

"Самсунг" вам й "курасани" з маком: найкумедніші ляпи Януковича за рік

"Самсунг" вам й "курасани" з маком: найкумедніші ляпи Януковича за рік
Віктор Янукович знає, як можна "глазами потрогать, рукам посмотреть". Фото: lenta-ua.net

У 2012 році Віктор Янукович давав українцям багато приводів посміятися. Пропонуємо Вашій увазі добірку найсмачніших обмовок і ляпів президента України.

Провінційні відбивні з маком

Судячи з усього, наш президент — людина креативна і вибаглива в кулінарії. Віктор Янукович не лише залюбки споживає найсмачніше, але й сам щоразу продукує нові рецепти. В 2012 році в його "доробку" з'явились "відбивні з політиків" та "курасани з маком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НУ-НС розповіли, як "точка сідєнія" Януковича змінила його "точку зрєнія"

У вересні 2012 року, під час зустрічі з чиновниками в Одеській області, Янукович заявив, що з неугодних політиків- провінціалів, які "вважають себе політиками національного рівня" у Києві "робить відбивні".

Вочевидь, гаранту стало мало "політичних відбивних". Через місяць, у жовтні, перебуваючи з поїздкою у Херсоні, він відкрив загалу рецепт "курасанів з маком".

Атомна географія

Перебуваючи у Херсоні, президент України відкрив для себе також нові горизонти в атомній енергетиці. Зокрема, дізнався, що атомної електростанції там немає. Вочевидь, він мав на увазі Хмельницьку АЕС.

Проте вже 27 вересня під час зустрічі з президентом США Бараком Обамою Віктор Федорович винайшов новий хімічний елемент. Залишається тільки уявляти здивування перекладачів, коли вони почули з уст українського президента про "нізкообагащьонний Іран".

До всього, Янукович виявився неабияким експертом у швидкісному транспорті. Корейцям навіть на думку не спало, що швидкісні потяги "Самсунг" можуть не те, що існувати, а й виготовлятися в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черговий ляп Януковича: "Президент України відвідає Україну"

"Встречался с президентом Samsung'а, когда был в Южной Корее. И для них Украина была открытием. Когда мы там объявились с неожиданным предложением за фантастически короткий срок пустить в Украине скоростные поезда, они были в шоке", - рассказал он.

"Они вначале даже это не восприняли, а потом посчитали, что это возможно. И вот мы запустили сегодня первые скоростные поезда. Но это, как известно, ласточки. А сейчас мы с ними обсуждаем вопросы создания предприятия, которое будет производить на Украине скоростные поезда", - уточнив Янукович під час зустрічі із керівництвом Одеської області.

Обмовка по Фрейду?

Нервово затамувати подих Янукович змусив журналістів у Москві, коли його слова мало не призвели до міжнародного скандалу.

На зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним Янукович пообіцяв: ""Будем стремиться к сокращению политического диалога".

Після цього він пустився у досить тривалі роздуми, а потім виправився: "Нет, к сохранению!".

"Похвалився", або "Проффесор" з історії

В 2012 році завдяки Януковичу в Україні з'явилась нова традиція - "Глазами потрогать, руками посмотреть".

Прикрий "ляп" стався з гарантом під час зустрічі з керівництвом Луганської області.

Вочевидь, подібна традиція існувала в Україні тоді, коли її землями гуляв славетний грецький напівбог Геракл, а гОмер думав над створенням "Ілліади".

Виступаючи влітку 2012 року на форумі "Ялтинська європейська стратегія ", Янукович намагався похвалитися знанням історії. На жаль, йому це не вдалося. Ну хоч хороший настрій глядачам забезпечив.

Нагадаємо, що гОмер — це насправді автор "Ілліади" Гомер, Геракл є героєм одного з давніх грецьких міфів. Його існування поки що історично не доведене. Проте, хтозна, які нові обрії відкриє для себе український президент у новому 2013 році?!

Зараз ви читаєте новину «"Самсунг" вам й "курасани" з маком: найкумедніші ляпи Януковича за рік ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі