субота, 20 квітня 2019 19:48

"Самопоміч" пропонує людям місця у партії

"Самопоміч" пропонує людям місця у партії
Оксана Сироїд прийшла у Верховну Раду за списком "Самопомочі", до того членів партії не знала. Фото: Gazeta.ua

Партія "Самопоміч" розробила свою систему формування відкритих списків, за якою кожним третім у команду зайде представник громадського сектору.

Про це розповіла представник "Самопомочі", віце-спікер Оксана Сироїд в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Самопоміч" представила власну методику формування відкритих списків, поки на державному рівні система відкритих списків не діє. Третина місць у нашій партії має бути запропонована людям, які не є її членами. Пропонувати людей до цього списку можуть всі. Політрада партії ухвалить рішення, кого беремо і про порядковий номер цієї людини у списку. Ця методика передбачає, що у списку будуть депутати, представники областей і громадянського суспільства.

Я сама так прийшла у Верховну Раду. Не знала нікого з "Самопомочі", познайомилася влітку 2014-го. І стала четвертою у списку", - розповіла Сироїд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій: Розпуску Ради не буде

Чергові вибори до парламенту заплановані на 27 жовтня. Президент, якого українці оберуть 21 квітня, має право до 27 травня розпустити нинішню Верховну Раду.

Повний текст інтерв'ю з віце-спікером Оксаною Сироїд читайте на Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Самопоміч" пропонує людям місця у партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі