пʼятниця, 24 липня 2020 11:20

Шабунін про підпалення свого будинку: "Це політична відповідальність Зеленського"
4

Фото: "Схеми: корупція в деталях"

Голова Центру протидіїї корупції Віталій Шабунін каже, що політичну відповідальність за підпалення його будинку несе президент Володимир Зеленський.

"Безкарність породжує неадекватність.

Ті, хто підпалив мій будинок, чудово розуміють, що розслідувати цей злочин доведеться Нацполіції Арсена Авакова, а процесуальне керівництво ляже на плечі генпрокурору Ірині Венедіктовій.

Тому замовники підпалення чітко усвідомлювали, що покарання їх не дожене. Це політична відповідальність Зеленського, бо ніхто з нас не може "поремонтувати" Нацполіцію чи звільнити суддю. Для цього існує політична влада, яку ми обираємо. Вона, в теорії, має ремонтувати інституції, що не працюють, нормативним регулюванням і кадровими рішеннями", - цитує Шабуніна "Новое время".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція почала розслідувати підпалення будинку Шабуніна. Від ЄС надійшла реакція

Невідомі підпалили будинок Віталія Шабуніна в селі Гнідин Бориспільського району. У Центрі протидії корупції заявили, що влада не може захистити громадських активістів.

Віталій Шабунін 8 років працює у ЦПК.

Зараз ви читаєте новину «Шабунін про підпалення свого будинку: "Це політична відповідальність Зеленського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі