субота, 20 липня 2019 22:00

Саакашвілі зняв свою партію з виборів в Раду

Саакашвілі зняв свою партію з виборів в Раду
Партії Саакашвілі не буде на виборах. Фото: Сегодня

Міхеїл Саакашвілі заявив, що його партія знімається з позачергових виборів до Верховної Ради.

Одна із причин такого кроку – відповідно до останніх соцопитувань, його політсила не долає п'ятивідсотковий бар'єр і відповідно не проходить до нового парламенту, говорить він у своєму відеозверненні на Facebook.

Виною всього цього є те, що його партії створювали численні проблеми: спершу не хотіли реєструвати, а потім заблокували рахунки. Відтак, у них не було достатньо часу запустити повноцінну передвиборчу кампанію.

"Це все на благо України, адже ми всі хочемо, аби вона досягла успіху. Упродовж останнього тижня я їздив Україною та спілкувався з людьми, і зрозумів, що проблеми в Україні – величезні. Люди прагнуть змін і сподіваються, що ці вибори змінять ситуацію для них і для країни", – додав Саакашвілі.

Відповідно до закону, кандидати у народні депутати та партії мали право знімати свої кандидатури з позачергових парламентських виборів до 8 липня. За таких умов навпроти їхнього прізвища у бюлетені або назви партії буде проставлено штамп "Вибув". Крім того, до дня голосування може скасувати реєстрацію й ЦВК, але лише за умови, що буде встановлено факти про недотримання цими кандидатами обов'язкових законодавчих вимог для реєстрації. Якщо ж кандидати або партії заявили, що знімаються з виборів вже після 8 липня, їхні імена або назви все одно будуть присутніми у бюлетенях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці розказали, чого чекають від нової Ради

Позачергові парламентські вибори відбудуться у неділю, 21 липня. Указ про припинення повноважень попередньої Верховної Ради підписав президент Володимир Зеленський одразу після своєї інавгурації.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі зняв свою партію з виборів в Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі