четвер, 27 липня 2017 05:32

Саакашвілі записав відеозвернення з приводу позбавлення його громадянства

Саакашвілі записав відеозвернення з приводу позбавлення його громадянства
Саакашвілі прокоментував позбавлення громадянства. Фото: Антікор

Колишній голова Одеської області Міхеїл Саакашвілі виступив з відеозверненням з приводу позбавлення його громадянства України.

Саакашвілі заявив, що "відчуває себе простим українцем" і зазначив, що живе в Україні більше 13 років. Колишній голова Одеської ОДА заявив, що він володіє лише одним громадянством - українським, повідомляє ТСН.

"Зараз мене хочуть змусити отримати статус біженця. Цього не буде! Я не збираюся ніде залишатися і отримувати ніякого статусу! Я буду домагатися законного права повернутися в Україну!", - заявив Саакашвілі.

При цьому він не сказав, де зараз перебуває і коли збирається повернутися в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Печерський суд завів справу на Петра Порошенко через фінансування російської армії

Нагадаємо, колишній президент Грузії та екс-очільник Одещини Михеїл Саакашвілі втратив українське громадянство.

Українське громадянство Саакашвілі надав своїм указом президент України Петро Порошенко наприкінці травня 2015 року. Напередодні отримання українського паспорта його було призначено головою Одеської облдержадміністрації. У грудні 2015 року його позбавили громадянства Грузії.

На посту очільника Одещини Саакашвілі пропрацював півтора року, після чого оголосив про відставку, звинувачуючи президента у недотриманні обіцянок та просуванні на керівні посади у райадміністраціях "старих корупціонерів". Тоді ж колишній президент Грузії оголосив про створення власної політичної сили, з якою піде на вибори в український парламент.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі записав відеозвернення з приводу позбавлення його громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі