середа, 14 лютого 2018 13:25

Саакашвілі - українським корупціонерам: Зробимо вас нерукопожатними

Саакашвілі - українським корупціонерам: Зробимо вас нерукопожатними
Міхеіла Саакашвілі 12 лютого видворили з України. Фото: 112.international

Видворений із України Міхеіл Саакашвілі пообіцяв напрацювати із західними політиками список українських корупціонерів.

Про це він заявив на брифінгу у Варшаві.

"Найближчі тижні я буду активно працювати з Європарламентом, з європейськими політиками, з американськими політиками. Ми будемо створювати свій "список Магнітського" по українській корупції. Ми будемо робити їх нерукопожатними, якими вони фактично вже є... Усі повинні зрозуміти: Україну треба рятувати від корупції", - наголосив Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі обіцяє повстання мільйонів

12 лютого прикордонники затримали екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі у столичному ресторані "Сулугуні". Чартерним рейсом його вивезли до Польщі за процедурою реадмісії.

Саакашвілі позбавили громадянства в кінці липня 2017-го, коли він був за межами України. Сам політик повернувся 10 вересня. В'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець". Кордону дістався автобусом і незаконно перетнув його разом з 60 особами. Деякі з них застосовували силу до прикордонників.

Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині українського кордону і зобов'язав заплатити штраф.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі - українським корупціонерам: Зробимо вас нерукопожатними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі