понеділок, 11 серпня 2008 11:34

Саакашвілі подякував Ющенку за чітку й виважену позицію

Саакашвілі подякував Ющенку за чітку й виважену позицію

Президент Грузії Михайло Саакашвілі дякує Україні за чітку й виважену позицію щодо ситуації в Південній Осетії (Грузія).

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.

11 серпня Саакашвілі провів зустріч із міністром закордонних справ Володимиром Огризком, у ході якої сторони обговорили шляхи якнайшвидшого врегулювання кризи в Південній Осетії.

Огризко проінформував Саакашвілі про зусилля України на міжнародній арені з метою вироблення конкретного плану дій щодо виходу із ситуації, що склалася.

У ніч із 7 на 8 серпня грузинські війська почали наступ на столицю Південної Осетії Цхинвалі, після того як влада Грузії звинуватила сепаратистів з Південної Осетії у вчиненні нападів на мирне населення й миротворчі підрозділи в декількох селах неподалік від Цхинвалі.

Південна Осетія звернулася по допомогу до Росії, яка у свою чергу ввела в Південну Осетію свої війська й вчинила збройний опір військам Грузії.

Україна закликала Росію вивести свої війська із Грузії.

Україна наполягає на введенні в Південну Осетію міжнародного миротворчого контингенту.

Грузія розраховує на посередництво України в мирному врегулюванні конфлікту в Південній Осетії, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі подякував Ющенку за чітку й виважену позицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі