понеділок, 14 лютого 2011 11:02

Рух вимагає терміново позбутися Табачника

Рух вимагає терміново позбутися Табачника

Народний Рух України вимагає від президента України Віктора Януковича термінового зняття Дмитра Табачника з посади Міністра освіти і науки, молоді і спорту.

Як повідомила прес-служба НРУ, Табачник проводить "системну антиукраїнську діяльність і виступає у ролі реалізатора волі Кремля".

За словами рухівців, наслідки його діяльності у гуманітарній сфері - закриття україномовних шкіл на Сході України, незважаючи на протести батьків, викладачів і учнів; спроби вивести українську мову з освіти, роблячи її необов'язковою; виключення із курсу української літератури ряду творів, зокрема - роману про Голодомор Василя Барки "Жовтий князь".

"Моральна нечистота і злочинна діяльність міністра Табачника зачіпає не тільки опозиціонерів, але й поплічників-"регіоналів" одіозного політика. Останні "прожекти" із просуванням російської літератури за рахунок української у шкільній програмі, проекту закону "Про вищу освіту", котрим встановлювався мінімум 10 000 студентів для отримання статусу університету, намагання підвищити оплату за навчання у ВУЗах, доводять: чим довше ця особа перебуває на міністерській посаді, тим більшої шкоди буде завдано українській освіті", - упевнені у Русі.

В той же час, повну відповідальність за таку гуманітарну політику політики поклали на Януковича, який призначив Табачника на цю посаду і продовжує його тримати.

"Ми віримо, що з цього питання можливо досягнути широкого консенсусу між усіма демократичними силами. Антиукраїнець Табачник повинен бути звільнений", - резюмували рухівці.

Раніше із подібною заявою виступили партія "Наша Україна", Львівська міська рада.

Зараз ви читаєте новину «Рух вимагає терміново позбутися Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі