пʼятниця, 18 березня 2011 18:22

Рух попросив "корпорацію" Пшонки не каламутити воду

Рух попросив "корпорацію" Пшонки не каламутити воду

Народний Рух України (НРУ) звинуватив Генеральну прокуратуру у затримці розслідування загибелі свого лідера, дисидента В'ячеслава Чорновола.

Як повідомила прес-служба НРУ, "формально розслідування триває і зараз, та жодних зрушень у ході слідства так і не відбулось".

"Версія ДТП, а не політичного вбивства, і надалі є основною для слідчих, при тому, що докази слідчої групи НРУ так і не було аргументовано заперечено. Як і у інших гучних політичних убивствах, затягування розслідування використовується для забуття, для зникнення неврахованої доказової бази, для втоми звичайних громадян від того, що нічого нового і змістовного не відбувається – а, отже, для створення відчуття безперспективності і неактуальності", - пояснили рухівці.

На їхню думку, такий підхід ГПУ до справи Чорновола є невипадковим.

"Розкриття вбивства Вячеслава Чорновола могло виступити моментом, коли із політичної установи, котра твердо дотримується радянських традицій і цінностей, Генпрокуратура могла б стати правоохоронним органом. Та прокурорська "корпорація" зуміла затримати розслідування на мертвій точці як у попередні роки, так і зараз, "закаламутити воду" і не допустити ефективного розслідування убивства лідера національної демократії", - заявили у Русі.

НРУ виступив проти затягування розслідування кримінальної справи щодо вбивства Чорновола і пообіцяв, що докладе всіх зусиль, щоб "Україна дізналася правду про вбивство свого лідера, а вбивці понесли справедливе покарання".

Слід зазначити, 25 березня 1999 року В'ячеслав Чорновіл загинув за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. Трагедія сталася на 5-му кілометрі автотраси Бориспіль—Золотоноша. Автомобіль Чорновола врізався в "КамАЗ" з причепом, який розвертався посеред шосе.

Зараз ви читаєте новину «Рух попросив "корпорацію" Пшонки не каламутити воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі