вівторок, 23 квітня 2019 15:22

Рух на НАТО і відсутність призову — у Зеленського зробили чергову заяву

Рух на НАТО і відсутність призову — у Зеленського зробили чергову заяву
Українська армія буде повністю контрактною, кажуть у команді Володимира Зеленського. Фото: ukrinform.ua

Україна продовжуватиме співпрацю з НАТО, армія буде професійною на добровільній основі. Про це заявив експерт із питань безпеки та оборони, член команди Володимира Зеленського і колишній інспектор Міністерства оборони України Іван Апаршин.

"Сили безпеки та оборони продовжать інтенсивну співпрацю з НАТО і відповідними структурами Європейського Союзу. Зокрема, щодо сумісності під час проведення можливих спільних операцій.

Ми чітко підтримуватимемо виконання тих заходів, які закладено до щорічної Національної програми співпраці "Україна-НАТО" під егідою комісії "Україна-НАТО", — написав Апаршин у блозі на "Обозреватель"

Серед інших ключових положень — формат армії.

"Армія буде професійною та добровільною (без примусового призову). Її буде посилено постійно діючим резервом і системою територіальної оборони. До керівництва армією буде залучено бойових офіцерів, які мають на меті перемогу і здатні зберегти життя солдата", - написав експерт.

Бюджет Міністерства оборони планується зробити максимально відкритим для громадськості, а також забезпечити "гідне життя" військовим.

Щодо добровольців, то всі громадяни України, які брали участь у відбитті російської агресії та досі не отримали посвідчення учасника бойових дій (УБД) або у випадку, якщо документально не підтверджено їхню участь у бойових діях, — "щодо кожного персонально буде вивчено стан справ і щодо кожного персонально буде ухвалене рішення".

"Армія отримає надсучасну високотехнологічну зброю, а державне оборонне замовлення стане стимулом розвитку фундаментальної науки і проривних технологій", - пише Апаршин.

Держконцерн "Укроборонпром" реформують.

"Буде створено центральний державний орган виконавчої влади, який відповідатиме за формування та реалізацію військово-промислової політики", - заявив член команди новообраного президента.

Деякі з цих питань "реально вирішити за 3 місяці", однак на виконання деяких знадобиться рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нептун" захоплює Чорне море: пройшли вдалі пуски

У другому турі виборів президента переміг шоумен Володимир Зеленський. Його підтримали 73% виборців. За чинного главу держави Петра Порошенка проголосували 25% громадян.

Офіційні результати виборів ЦВК оголосить до 1 травня. Інавгурація новообраного лідера має відбутися не пізніше 3 червня.

Зараз ви читаєте новину «Рух на НАТО і відсутність призову — у Зеленського зробили чергову заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі