пʼятниця, 26 квітня 2019 09:21

Рубан виїхав із України

Рубан виїхав із України
Володимир Рубан, якого підозрюють у підготовці теракту, покинув територію України. Фото - Радіо Свобода

Екс-керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, якого підозрюють у підготовці теракту, залишив територію України.

Є інформація, що він поїхав до столиці Польщі, Варшави, повідомляє УНН із посиланням на власні джерела.

Судді Броварського міського суду Київської області 16 квітня випустили з-під варти Володимира Рубана, що означає, що підозрюваний у теракті може тепер вільно пересуватися як територією країни, так і залишати її межі.

У Генеральній прокуратурі не знають про місцеперебування Рубана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко пояснив, чому Савченко з Рубаном на свободі

"Генеральна прокуратура та органи прокуратури не здійснюють контроль за перетином державного кордону. Нам не відомо, де зараз перебуває Рубан", – сказав речник ГПУ Андрій Лисенко, передає Радіо Свобода.

У Держприкордонслужбі інформацію не коментують. За словами речника Олега Слободяна, у відомстві "не можуть розголошувати інформацію про перетин державного кордону третіми особами", передає видання "Букви".

Володимира Рубана та нардепа Надію Савченко затримали в березні торік. Їх підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, поваленні конституційного ладу. Вони нібито змовилася з ватажками ДНР Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим. Після того, за версією слідства, в окупованих Макіївці, Горлівці й Донецьку купили зброю. Обоє провели у СІЗО понад рік. Володимир Рубан — у Маріуполі. Надія Савченко — в ізоляторах Служби безпеки України, Лук'янівському і Чернігівському. Суд 6 разів продовжував їм арешт.

Зараз ви читаєте новину «Рубан виїхав із України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі