субота, 10 квітня 2021 20:23

Розповіли про стосунки Зеленського з Ахметовим

Розповіли про стосунки Зеленського з Ахметовим
Агія Загребельська розповіла про стосунки Зеленського з олігархами. Фото: Тарас Подолян

Стосунки Зеленського з Ахметовим непогані. Як і в попередніх президентів. Найбільше подібні до тих, які мав з ним Порошенко. Так вважає екс-державна уповноважена Антимонопольного комітету України Агія Загребельска.

"У 2014–2015 роках був наступ на бізнес Ахметова. Антимонопольний комітет розпочав розслідування. А директор Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк заявляв, що енергетична компанія олігарха ДТЕК хоче забагато. Завершилось тим, що 2016-го з'явилась формула "Роттердам+" (ціну вугілля для теплоелектростанцій рахували з вартістю його транспортування
з Нідерландів. –Gazeta.ua), що дозволяла ДТЕКу отримувати надприбутки. Регулятор почав робити інші висновки, Антимонопольний комітет закрив розслідування", - розповіла.

При Зеленському АМКУ розпочав справу проти "ДТЕК Західенерго" за зловживання монопольним становищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівгаз Фірташа оштрафували на 75,6 млн грн

"Але вже у грудні торік закрили розслідування щодо "Роттердам+". Мовляв, надприбутків вона не приносила. А історія з "ДТЕК Західенерго" завершилася штрафом у 0,8 відсотка від прибутку за попередній рік. Хоч законом передбачено 10 процентів. І зараз на цьому напрямку немає жодних протистоянь. Зеленський розуміє, що не може нічого вдіяти з Ахметовим. Раніше мав суспільну та політичну підтримку. Тепер і цього нема", - підсумувала.

ЧИТАЙТЕ ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю З АГІЄЮ ЗАГРЕБЕЛЬСЬКОЮ У НАСТУПНОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА"

Спікер Дмитро Разумков голосує в інтересах олігарха Ріната Ахметова. Про це повідомляють журналісти Bihus.info

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про стосунки Зеленського з Ахметовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі