понеділок, 10 вересня 2007 09:10

Розмова Януковича і Путіна - транскрипт аудіозапису

Розмова Януковича і Путіна - транскрипт аудіозапису
Практично одночасно сайти Rupor.info і Реальная политика опублікували матеріал, який автори називають транскриптом аудіозапису бесіди між прем"єр-міністром України Віктором Януковичем і президентом Росії Володимиром Путіним.

Як відзначає Mignews.com, поява цього матеріалу "може викликати колосальний міжнародний скандал з найсерйознішими наслідками".

Аудіофайлів із записом жоден з вказаних ресурсів на своїй сторінці не виклав. При цьому на сайті Реальна політика публікація супроводжується наступним описом: "Редакції нашого видання став відомий зміст частини розмови двох людей, голоси яких схожі на голоси Віктора Януковича і Володимира Путіна".

Голос В.П. Віктор Федорович, ми не зацікавлені в кризі українського ПЕК, ми готові йти на поступки в ціні на енергоносії. Але ми чекаємо від Вас формулу позитивного рішення питання по наших гарантіях в транзиті газу.

Голос В.Я. Я ознайомлений з? (пауза) напрацюваннями наших міністрів і нашого Нафтогазу. Значить, ми готові до цих проектів, але нам потрібно вийти на 55 мільярдів кубів видобутку. Ми хочемо, щоб це був обмін. Ми можемо у себе запропонувати нову концепцію енергетичної політики, частиною цієї політики повинна бути . (нерозбірливо, але очевидно, мова йде про доступу до свердловини) Якщо ми отримаємо свердловини, нам буде легко пояснити у себе.

Голос В.П. Я вже говорив Міллеру, принципово я не проти, але спочатку ми повинні вирішити з ГТС, це може бути і консорціум в його колишньому форматі. Але для нас принципове питання - гарантії транзиту і західноукраїнські ПСГ ("підземні сховища газа"). На першому етапі ми можемо піти на довгострокову оренду ПСГ.

Голос В.Я. Володимир.(пауза) Володимирович, але у нас теж повинна бути упевненість.(пауза) У нас опозиція тільки-що говорить про Білорусію.

Голос В.П. Так, ми розуміємо. Ми зробимо все з прицілом на нашу довгострокову співпрацю. Ви бачите, ми не піднімаємо поки економічних питань. Зараз у нас дуже відповідний момент - і у нас, і у Вас вибори. Ми можемо синхронізувати програми, якісь сумісні зовнішньополітичні проекти.

Голос В.Я. Так, так. У нас сьогодні програма з російської мови державної.(пауза)

Голос В.П. (перебиває паузу) Ми уважно стежимо за Україною, ми підтримуємо прагнення партій коаліції. Але дуже великий ризик. Мені здається, що і у Вас і у нас виборець чекає визначеності - і по російській мові і по НАТО. Потрібно це чітко артикулювати.

Голос В.Я. Ми працюємо з цього питання.

Голос В.П. Я думаю, потрібно шукати нові підходи по інтеграційній схемі. У нас є ініціатива, ми можемо говорити про це конкретно. У контексті синхронізації політичних проектів на виборах ми пропонуємо створити Союз Слов"янських Народів. Потрібна нова форма, новий алгоритм регіональної інтеграції. Ми не змогли запустити ЄЕП, не працює СНД. Повинен бути новий підхід. Я впевнений, ця ідея і в Україні, і у нас матиме успіх.

Голос В.Я. Ми до цього йдемо. (пауза) Ми сподіваємося на Вашу підтримку, на підтримку Росії, ми розуміємо, що виборами справа не кінчається. Багато що залежатиме, що буде після виборів, яким буде формат коаліції, хто буде прем"єром. (пауза) Стабільність наших відносин, наше майбутнє залежить від того, хто очолить Уряд України. Є різні комбінації.(пауза)

Голос В.П. (перебиває паузу) Я думаю, Віктор Федорович, в цьому питанні ніяких змін не буде. Ми зробимо все можливе від нас, щоб наші економічні, політичні, інтеграційні проекти мали продовження і щоб їх не потрібно було починати з чистого листа. Думаю, Уряд Януковича і далі працюватиме.

Зараз ви читаєте новину «Розмова Януковича і Путіна - транскрипт аудіозапису». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі