четвер, 06 вересня 2018 17:08

Розірвання дружби з РФ: Порошенко поставив дедлайн

Розірвання дружби з РФ: Порошенко поставив дедлайн
Петро Порошенко в ООН повідомить про непролонгацію договору про дружбу з Росією. Фото: УНІАН

До 30 вересня Україна повідомить Росію та світових партнерів про непродовження договору про дружбу, співробітництво і партнерство з РФ від 1997 року.

Про це заявив президент Петро Порошенко на засіданні Ради нацбезпеки та оборони.

"Термін дії договору спливає 31 березня 2019 року. Щоб він не продовжився автоматично, до 30 вересня українська сторона має повідомити російську сторону про його припинення.

Результатом засідання Ради національної безпеки та оборони буде доручення Міністерству закордонних справ у найкоротший термін направити ноту російській стороні. Усі позиції, які потребують повідомлень, починаючи від Організації Об'єднаних Націй - я скористаюся своїм візитом до Нью-Йорка - також будуть повідомлені про це окремо", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Договір про дружбу з РФ не розриваємо - президент пояснив процедуру

28 серпня президент Петро Порошенко озвучив ініціативу розірвати договір про дружбу й партнерство з Російською Федерацією. Документ підписали 1997 року. Згідно з ним, обидві сторони гарантують громадянам іншої країни права та свободи на тих же підставах і в такому ж обсязі, який вона надає своїм громадянам, крім випадків, встановлених національним законодавством держав або їх міжнародними договорами.

У документі підтверджується непорушність кордонів країн і незастосування сили. Серед іншого - мирне врегулювання спорів, невтручання у внутрішні справи.

Зараз ви читаєте новину «Розірвання дружби з РФ: Порошенко поставив дедлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі