середа, 11 січня 2012 15:58

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Розгляд скарги на скасування справи Кучми перенесли на 20 січня

Розгляд скарги на скасування справи Кучми перенесли на 20 січня

Апеляційний суд Києва переніс слухання скарги Генеральної прокуратури України та потерпілої сторони на рішення Печерського райсуду про скасування постанови про порушення кримінальної справи відносно другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми на 20 січня.

Колегія суддів Апеляційного суду ухвалила рішення про перенесення розгляду апеляції у зв'язку з тим, що матеріали справи надійшли до суду лише 5 січня і судді не встигли з ними ознайомитися.

Крім того, потерпіла сторона не встигла ознайомитися з доповненнями до протесту адвокатів Кучми на апеляцію.

Засідання призначене на 20 січня на 9.20.

Як повідомлялося, кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачувався у перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.).

13 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи майора Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе.

19 грудня Генеральна прокуратура України подала апеляцію на рішення Печерського районного суду Києва про скасування постанови про порушення кримінальної справи стосовно Кучми.

Зараз ви читаєте новину «Розгляд скарги на скасування справи Кучми перенесли на 20 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі