середа, 13 лютого 2008 08:29

RosUkrEnergo залишається - Дубина

RosUkrEnergo залишається - Дубина
Керівник "Нафтогаз Олег Дубина поки точно не знає, коли з українського газового ринку зникне посередник. Проте переконаний, що це відбудеться досить швидко. Про це він сказав увечері 12 лютого в ефірі "5 каналу".

"Є рішення по укладенню з RosUkrEnergo з 1 січня (2008 року) угоди на поставки газу за ціною 179,5 доларів за тисячу кубометрів, тому що тоді можуть виникнути проблеми із закритям обсягів газу і в Росії, і в Україні", - сказав він.

Керівник "Нафтогазу додав: "На який термін, я не знаю, ми це проговоримо і з "Газпромом", і з урядом".

Нагадаємо, на переговорах, що відбулися у Москві у вівторок, які проводили президенти України і РФ Віктор Ющенко та Володимир Путін, а також глава НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина та глава "Газпрому" Олексій Міллер, було досягнуто домовленості про зміну оператора поставок імпортного природного газу до України.

Замість RosUkrEnergo на паритетних началах буде створене спільне підприємство "Газпрому" і НАК "Нафтогаз України". Збутом газу на українському ринку займатиметься також СП цих двох компаній, по 50% цього підприємства будуть належати російській та українській сторонам.

Зараз, нагадаємо, газ до України постачає "УкрГаз-Енерго" - спільне підприємство RosUkrEnergo і "Нафтогазу", повідомляє "1+1".

Зараз ви читаєте новину «RosUkrEnergo залишається - Дубина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі