субота, 26 листопада 2022 00:34

Росія досі присутня в ОБСЄ: Україна збирається бойкотувати її роботу

Росія досі присутня в ОБСЄ: Україна збирається бойкотувати її роботу
Україна збирається бойкотувати ОБСЄ. Фото: Укрінформ

Постійна делегація Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ОБСЄ бойкотуватиме роботу організації, допоки у ній залишатиметься Росія.

Україну підтримали Естонія і Литва – на знак протесту їхні делегації також залишили засідання, повідомила член української делегації Євгенія Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський дорікнув ОБСЄ, що РФ досі не виключена з її членів

На засіданні 25 листопада Постійний комітет ПА ОБСЄ не зміг змінити правила, щоб вигнати зі своїх лав російську делегацію

"Від сьогодні ми, українська делегація, бойкотуємо роботи у ПА ОБСЄ доти, доки ця міжнародна організація не зможе сформувати своє ставлення щодо участі у ній росіян – пропагандистів і представників держави-терориста, держави-злочинця", – зауважила Кравчук.

Ще у липні було ухвалено резолюцію, яка містила заклик створити механізм оскарження і позбавлення повноважень делегації держави-учасниці, яка порушила суверенітет та територіальну цілісність іншої держави-учасниці.

Нова сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ завершиться у Варшаві у суботу, 26 листопада. Російська делегація не бере участі у ній через відмову Польщі видавати візи росіянам.

Зараз ви читаєте новину «Росія досі присутня в ОБСЄ: Україна збирається бойкотувати її роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі