пʼятниця, 30 грудня 2022 13:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські еліти розкололися, а Путін ізолювався від усіх – The Washington Post

Російські еліти розкололися, а Путін ізолювався від усіх – The Washington Post
Російські еліти незадоволені перебігом війни в Україні. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін зустріне 23-тю річницю свого правління в максимальній зовнішній і внутрішній ізоляції.

Повномасштабний напад на Україну зруйнував економічні зв'язки Росії із Заходом, які вибудовувалися десятиліттями, пише The Washington Post.

"Країна перетворилася на міжнародного ізгоя, а сам Путін значно віддалився від російських еліт", – ідеться в повідомленні.

За словами співрозмовників видання з навколокремлівських кіл, Путін зараз переживає "втрату своїх друзів". Російські еліти розкололися – одні хочуть припинення війни, інші вважають за потрібне посилити ескалацію. Водночас і ті, і інші незадоволені поточною тактикою Російської Федерації у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Patriot для України: в ISW з'ясували, чи наважиться Путін на конфлікт із НАТО

"Путін – це фігура, яка в очах еліти здається нездатною давати відповіді на питання. Еліта не знає, у що вірити, і боїться думати про завтрашній день", – заявила виданню старший науковий співробітник Фонду Дейла Карнегі за міжнародний мир Тетяна Станова.

Російського диктатора Володимира Путіна чекає лава підсудних у Гаазі або ж "безславна смерть десь у бункері на Алтаї". Служба безпеки України сформувала "унікальну скарбничку доказів" для майбутніх міжнародних кримінальних судів, розповів тимчасовий виконувач обов'язків голови СБУ Василь Малюк.

Зараз ви читаєте новину «Російські еліти розкололися, а Путін ізолювався від усіх – The Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі