понеділок, 23 лютого 2015 09:18

Росію можуть відключити від SWIFT, якщо вона не зупиниться - глава МЗС Польщі

Росію можуть відключити від SWIFT, якщо вона не зупиниться - глава МЗС Польщі
Фото: www.vestifinance.ru

У випадку загострення ситуації на Донбасі Росію можуть відключити від SWIFT.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина в інтерв'ю Dziennik Gazeta Prawna.

"Це можливо як один з наступних кроків. Пам'ятайте, однак, що такі заходи є двосічною зброєю, яка обрушиться не тільки на Росію", - зауважив він.

"Я не прихильник таких сценаріїв. Але ми повинні бути готові (до них - ред.) залежно від того, що відбуватиметься в Україні", - додав Схетина.

За його словами, він неодноразово обговорював питання нових санкцій з Високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федерікою Могеріні.

"Якщо не спрацює позитивний сценарій на Донбасі, ми повинні бути готові до наступного типу санкцій. Ми повинні мати плани для різних варіантів за масштабами і наслідками" - наголосив глава МЗС Польщі.

Як підкреслив він, після обстрілу Маріуполя, глави МЗС країн ЄС прийшли до висновку, що жодні нові санкції проти РФ "не є неможливими".

За словами Схетини, посиленню санкцій проти РФ не стане на заваді більш поміркована позиція нового уряду Греції.

"У разі ескалації з боку Росії, будуть загострюватися санкції. Я вірю, що це можливо. Повідомлення повинно бути ясним: більше насильства - більше санкцій", - відзначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Європейської Ради Дональд Туск у понеділок, 23 лютого, почне консультації з лідерами країн-членів ЄС з питання розширення економічних санкцій у зв'язку з агресією проти України.

Зараз ви читаєте новину «Росію можуть відключити від SWIFT, якщо вона не зупиниться - глава МЗС Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі